Ismerd meg márkáinkat: Le Coq Sportif

Le Coq Sportif


A Le coq sportif története 1882-ig nyúlik vissza, amikor Émile Camuset megalapította gyárát a francia Romilly-sur-Seine városában. Ez az akkor Franciaország harisnyanadrág központjának számított. Az alapító fő célja az volt, hogy kiváló minőségű sportfelszerelést nyújtson csapatoknak és egyéni versenyzőknek egyaránt.

A márka azóta is megőrizte francia vonatkozását: termékeit Párizsban tervezik, az innovációs központ megmaradt az alapítás helyén Romily-sur-Seine-ben.
133 éves története során a Le coq sportif csodálatos perceket élhetett meg. Ők támogatták Bernard Hinault mind az öt Tour de France győzelme során, segítették Yannick Noah híres teniszezőt 1983-mas Roland Garros győzelmekkor, és az argentin csapatot is, amikor 1986-ban diadalmaskodtak a németek felett 3-2-re.

Ma a márka olyan versenyzőket szponzorál, mint a teniszező Richard Gasquet, ATP top 10-es versenyző, vagy a Tour de France kiemelkedő versenyzői. Külön érdekesség, hogy ma a márka által tervezett és gyártott sárga mezben versenyzik az első helyezett, hogy könnyebben meg lehessen különböztetni a mezőny többi tagjától. Le coq sportif erre az évre tervezte visszatérését a focilabda világába.

„Emlékszem, amikor először foghattam meg a sárga mezt. Ránéztem és azt gondoltam: most hogy már megszereztem, senki sem tudja majd elvenni tőlem.”
Bernard Hinault
„The first time i held the yellow jersey I looked at it, and I thought: now that I have it, no one will be able to take it away”

 

Keresd webshopunkon a Le Coq Sportif cipőket!

 

Le Coq Sportif márka az Office Shoes üzleteiben


X