Chuck Taylor All Star VS Chuck Taylor All Star II

Az oldalán található ikonikus logó…

Az első dolog, ami észrevehető a régi Chuck Taylor és az új modell között, hogy a cipő oldalán található márkalogó most már teljes egészében hímzett. Az évek során 42 különböző márkalogót használt a Converse a cipők oldalán, éppen ezért az új Chuck Taylor II során sok időt szánt a tervező csapat, hogy megtalálja a legjobb kinézetű és tapintásra legjobb érzetű márkapecsétet, ami a klasszikus Chuck Taylor cipők nélkülözhetetlen része.

 Új vászon agyagból készül…

A Chuck Taylor II készítése során egy új prémium vászon anyagot kísérleteztek ki a fejlesztők. A végeredmény egy olyan vászon megtalálása, ami sokkal ellenállóbb és tartósabb, mint a korábban használt anyag. Kiegészítve a cipővel egyszínű és lekerekített cipőfűző lyukakkal, sokkal esztétikusabb és divatosabb megjelenést kölcsönöz a cipőnek.

Új lett a cipő szára…

A Chuck Taylor rajongók ismerik az érzést, amikor először vették fel magas szárú Converse tornacipőjüket, hogy a cipő szárának nem volt igazán tartása és az anyag sem volt kellőképpen eldolgozva, ezáltal könnyen gyűrődött a cipő felső része. Ezeket a gyártási módszereket még 1917-ben kezdték el alkalmazni így itt volt az ideje, hogy kicsit frissítsenek ezen és egy kényelmesebb jobb tartással bíró felsőrészt képezzenek ki. Az eredmény szemmel látható és nem csak dekoratív, de rendkívül kényelmes is lett az új cipő designja.

A Chuck Taylor II sarkán található „Converse All Star” táblácska immár elegánsabb kiemelkedő betűkkel készültek.

Hosszabb cipőfűző végek…

Ha ti is olyan sokáig figyelitek a Chuck Taylor II részleteit, mint mi tettük, észrevehetitek, hogy mennyire alaposan átgondolt, apró ugyan, de annál fontosabb változásokat hoztak a fejlesztők. A cipőfűző vége is hosszabb lett, hogy könnyebben lehessen bebújtatni a cipőfűzőt. Kis változás, de hasznos…

 

 

A „tökéletes” gumitalp...

A Converse sok időt töltött azzal, hogy kifejlessze a „tökéletes” színtónusú gumitalpat, amit annyira megszerettek, hogy betiltották annak használatát minden más Converse terméken. Az idők során több színt és talpmintát alkalmaztak, de szerettek volna valami igazán ütős színt találni, ami azt hisszük sikerült is nekik.

 

Soha nem éreztél ilyet korábban…

Az utolsó és egyben legnagyobb változás azonban hogy a talp részbe a párnázott Lunarlon talpbetét került, extra kényelmet biztosítva. A Nike innovatív technológiáját építették be a Chuck Taylor II modelljébe, ami egészen más szintre emeli a komfortérzetünket – főleg ha órákon át talpon vagyunk benne. A Lunorlon talpbetétnek köszönhetően teljes mértékben megfelel a kor elvárásainak ez a cipő és méltán lesz a következő 100 év klasszikusa csak úgy, mint a korábbi verziója.

 

 

 Kínálatunkban pedig megtaláljátok mind a Chuck Taylor,  valamint a Chuck Taylot II modelljeit egyaránt.

 


X